Sunday, October 4, 2015

Perfect timing | Melbourne PART 1


biasanya bila byk sgt frust ni sbb hati tak tenang. 
hati tak tenang sebab... pandai-pandai sambung sendiri ^^' 

-adalah seorang kakak tu-

menulis (tekan keyboard?) selalu ada satu rasa rindu tersendiri dalam diri. dan sebab setiap satu dari kita mempunyai ceritera jalan hidup yang berbeza, rasa suka dengar, suka tahu, suka baca daripada kisah-kisah manusia ni. selalu penuh refleksi untuk diri sendiri. tapi saya selalu merasakan saya seorang yang introvert ; walaupun i believe thats introvert-extrovert things sebenarnya adalah salah satu daripada beribu label-label manusia jee. haha! tak efek sangat pun. ok ini hanyalah pandangan peribadi saje ye?

So, ada ape dengan melbourne?
Sejujurnya, fasa trasisi selalu adalah fasa yang mencabar. dan sampai satu tahap meletops kebabomm. Allah always there for me! macam harini dan ketika itu.. #sayupiluterharu

keputusan ke melbourne seingat saya around a month before departure. rase kejap sangat mase tu. dan rase mcm tawakkal sangat amek decision tu sebab nak pergi agak lame jugaklah kan. tak rasa bazir mase ke? tgh cari keje ni cmne kalau dpt iv? bolehkee jage fateh ni? alamak winter sejuk sangat tahan ke nanti? APEEE, NAIK FLIGHT SORANG-SORANG? mcm mane kalau kena tahan immigration nnt? bole ke ni?

SubhanAllah, i think that is the best decison i ever madeeeee.(Indeed, Allah's plan always amazed me) :') pergi ke melboune. pergi membawa diri. tukar environment. i am at my lowest peak at that time. so complicated. pasang niat siap-siap. doa banyak-banyak.

i want to be better.
i want to be better.
i want to be better.

dan disini, ku belajar how to travel sorang-sorang. 8 jam dalam flight. haa rasakan! selama ni kalau naik flight selalu bergantung dekat orang lain je kan. main ikut je huhuhu. tawakkal memang diuji lagi dan lagi....

bile jejak je luar airport melbourne, that feeling. that feeling yang tak tahu nak ceritakan macam mana. macam; Allah save me. YES, Allah save me daripada semua gundah-gulana bertimpa-timpa dkt malaysia tu. Oh hello, ME!


dan begitu juga untuk hari ini.
untuk ukhti yang penat-penat baru balik dari mukhayyam, sanggup melayan luahan perasaan air mata darah (read: hiperbola) diri ini. that feeling. that feeling.

Yes syahidah, 
Allah is always there to heal you.

oh and, meet my boss during my winter di melbourne

fateh yang soleh wa musleh wa hensemmm. hehehe

sebab sampai sekarang orang dok tanyee eh bile balik dari melbourne? eh aritu buat ape dekat melbourne? so yesss, semoga sedikit memori yang tercipta di ceruk australia yang sekejap itu boleh menjadi salah satu kisah-kisah refleksi kiteee,

ps: so many things to share sampai tak tahu macam mane nak cerita. Lols! so kite tunggu ade idea nak buat episode macam mane ye. 

No comments:

Post a Comment