Wednesday, January 21, 2015

..pemudah jalan ke Syurga, dan neraka?

semakin 'belajar' tentang ilmu ini, semakin rasa macam hmm hmm
best. menakutkan. 
dengan konferens-konferens riang yang di dengar, taujihat mkck pkck ibunda bila berjumpa, sharing moments dengan manusia-manusia istimewa, buku-buku, teguran zass keng-kawan (luls)

semakin menemukan.. diri sendiri yang penuh tidak kesediaan
tapi kate seorang teman,  kita akan sentiasa rase tak bersedia sampai bile-bile.
indeed, Allah jua-lah yang paling tahu akan bilakah tepat masanya, tepatlah orangnya, cukuplah kesediaannyaa.. untuk tiap-tiap dari kita. SubhanAllah!
Semoga, Allah memberikan kita ketenangan dan memberikan rezeki ini dengan cara yang paling berkah dan diredhai-Nya.

Jazakillahu khairan kathira kakak-penulis, for sharing this beautiful video salim a. fillah :) dah lame download (setelah di promote! luls) tapi baru berkesempatan untuk dengar, lihat, hadam & mengomen. harhar. akibat tunggu di terminal bas sambil makan pagi yang sedapp. perfect combo, nyums! best sangat taw video ni. banyak sangat point penting dalam segala segi.  a-must watch dan tak terdaya nak tulis tiap-tiapnya ^^ 



sambil tengok, sambil keluar perkatan-perkataan:

Oh!
Ahha!
Ohmaii!
Cheesy-nya!
Sobs!
SubhanAllah!
Wow!


dan kerana, ilmu itu adalah satu proses  pengembangan utk digunakan di akal, hati dan jasad. setiap masa, bukan hanya di sesuatu umur atau kejadian :)
semoga, Allah terus mengurniakan kesabaran, mujahadah, keyakinan utuh akan janjiNya dan basirah-Nya dalam peningkatan iman dan amal. Ameen.


"ada dua sungai bergabung jadi satu, aliran-nya lebih besar.
ada juga panas dan dingin ketemu supaya jadi hangat.
ada juga kemudian lautan yang tenang ketemu angin yang ribut, jadinya badai.

rumusnya bisa berbeda-beda, tetapi yang sama..
RUH-nya. JIWA-nya"

No comments:

Post a Comment